Λιβανέζικη κοινότητα στη Γερμανία


project-image

Βασικός στόχος ήταν η κατασκευή μιας διώροφης μονοκατοικίας με σοφίτα που θα έχει ως διαμέρισμα η οικογένεια του πελάτη. Το ενιαίο διαμέρισμα θα μπορούσε αργότερα να χωριστεί από μια περιοχή σε δύο ξεχωριστά διαμερίσματα για τα παιδιά του. Στο υπόγειο τοποθετούνται καταστήματα που έπρεπε να νοικιαστούν και δύο διαφορετικές προσβάσεις και εξωτερικοί χώροι για τα διαμερίσματα. Πολύ προσεκτικά σχεδιάσαμε ένα μοντέρνο κτίριο με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με βάση τα αιτήματα των πελατών και τους περιορισμούς της ελληνικής οικοδομικής νομοθεσίας. Κύριο μέλημα του σχεδιασμού ήταν η λειτουργικότητα του χώρου πριν και μετά τον χωρισμό του σε διαφορετικά διαμερίσματα, αλλά και η απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων στο υπόγειο. Ο παθητικός σχεδιασμός του σπιτιού είχε πρωταρχικό ρόλο, καθώς έχει εξαιρετική πρόσβαση από τον ήλιο τους χειμερινούς μήνες και τον εμποδίζει το καλοκαίρι, καθώς και φυσικό αερισμό.
Πληροφορίες έργου
None
Σχέδια & Εικόνες